top of page

Bir gün bir ‘Saksı Succulent’ ve bir ‘Fincan Kahve’ bir Cafe’de Buluşmuşlar…

AMELIE's GARDEN


Gri şehir Ankara giderek renkleniyor...


Böylesine güzel bir hikaye belki de ancak masallarda olur...


Hatta şimdi bu yazıyı okurken, Yann Tiersen'den Amelie soundtrack'ini de dinleseniz mi acaba?




Ferhat ve Emel çifti için herşey 2012 Hırvatistan tatilleri dönüşü başlamış.


Çift tatilleri sırasında çok hoşlarına giden ve henüz ne olduğunu bilmedikleri bir çiçeği Türkiye’ye getirmişler, köklendirip, dikmişler ve o çiçek şimdi bir ağaç olmuş…


Ferhat, ‘Succulent’ ile olan tanışmalarının bu şekilde başladığını söylüyor.


Zaman içerisinde, teraslı bir evde oturmanın da getirdiği avantajla, succulent yetiştirmek onlar için keyifli bir hobiye dönüşmüş. Derken, o succulentler terasa ve hatta eve sığmamış.


Ferhat sevgili eşi Emel’i, Paris’te geçen o müthiş aşk hikayesi ‘Amelie’ filminin başkahramanı Audrey Tautou’ya benzettiğini söylüyor ve kendi aralarında Emel’in adı ‘Emili’. Bu samimi ve güzel çift, hayata bakışlarındaki o güzellikten olsa gerek evlerini eş dosta açtıklarında, evlerine bahar havası veren succulentleri herkesin dikkatini çekmiş. Çevrelerinin de tavsiyeleriyle, Ankara’nın belli başlı çağdaş sanat alanı CerModern tasarım pazarına katılmış, çok da ilgi görmüşler.


İşte herşey böyle başladı diyor Ferhat. Emel, ‘Cer’ sonrası seramik kursunda yeteneğini daha da geliştirmiş ve artık yetiştirdikleri succulentler, Emel’in eseri seramik saksılara can katıyor.


CerModern sonrası Ayrancı Antika Pazarına da düzenli olarak katılan çift, succulent çalışmalarına olan taleple birlikte ‘Amelie’s Garden’ adında Instagram hesabı açmışlar ve satışlar birbiri ardına hızlanmış.


Eve gelen eş dostla kahve demlerken halihazırda çiftin succulentleri de beğeniyle takip edilirken, Emel’in ablası Eylem’in de onlara katılmasıyla ‘Amelie’s Garden’ bir iş planına dönüşmüş. Konsept zaten hazırdı diyor Ferhat; ‘Kahve ve Succulent’.


Bu konsepte her Çarşamba akşamı saat 19:30’da ‘Moral Sıfır’ grubuyla ‘Jazz’ da eklenmiş.


‘Succulent ve Kahve’ konsepti bir ‘Üçüncü Dalga Cafe’ olan ‘Amelie’s Garden’, Erin İlkcan Aslan’ın çizimlerinin de yer aldığı resimlerle oldukça samimi havada bir Cafe olmuş.


Ferhat, ileri ki günlerde Cafe’lerinde yine Erin İlkcan Aslan ile çizim atölyesi, succulent tasarım çalışmaları, kahve workshopları da olacağının haberini veriyor.


Kahve severlerin yakından takip ettiği bir başka isim ‘A Pinch of Sketches’ de her Pazar 11:30-13:00 arasında Amelie’s Garden’da !


Tüm bu gelişmeleri sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz!


Fotoğraf: Kahve Gazetesi


Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page